viviana-rishe-zf8tA3L5wBc-unsplash_edite

SMACZNE LATO

SZEF KUCHNI POLECA

Ryby i owoce morza

W każde lato nasz Szef Kuchni komponuje nowe wyjątkowe dania z ryb i owoców morza spoza karty menu.

Nasi Goście mają okazję spróbować potraw przygotowanych według aktualnej letniej sezonowości produktów, aby wszystko było jak najbardziej świeże i pełne smaku.

Jako główny składnik wybraliśmy ryby i owoce morza, ponieważ te są najbardziej pożądane przez naszych Gości w tym czasie.

pexels-markus-spiske-246120_edited.jpg
sunorwind-VkFIGrVweZk-unsplash_edited.jp

Przystawki

Starters

Śledzie po kaszubsku | Kashubian-style herring

Grzanki z guacamole i krewetkami | Guacamole and shrimp toasts

Siekany tatar ze świeżego łososia | Fresh salmon tartare

z czerwoną cebulką, pietruszką, suszonym pomidorem i marynowaną gorczycą, całość aromatyzowana dymem dębowym | with red onion, parsley, dried tomato and pickled mustard seeds, oak-flavored smoke

Krewetki Black Tiger | Black Tiger Shrimps

10szt. smażone z czosnkiem w sosie maślano-winnym | fried with garlic, butter and wine

Kalmary smażone w tempurze | Tempura calamari

8szt. podawane z orientalnym sosem z mango i imbiru oraz pikantnym dipem koktajlowym | served with orient mang-ginger sauce and spicy cocktail sauce

Zupa

Soup

Pikantna zupa rybna z dorsza | Spicy cod fish soup

Dania główne

Main course

Halibut smażony | Fried halibut

podawany na warzywach korzennych: ziemniaki marchewka, pasternak, seler | served with root vegetables: potatoes, carrot, parsnip, celery

Dorada z rozmarynem | Sea bream with rosemary

podawana z opiekanymi ziemniakami, na salsie warzywnej z czerwonej i żółtej papryki, cukinii, groszku cukrowego i pomidorów | served with baked potatoes, on vegetable salsa: red and yellow pepper, zucchini, sugar peas and tomatoes

Polędwica z dorsza | Cod sirloin

podawana na zielonych szparagach z gotowanymi ziemniakami | served with asparagus and boiled potatoes

Sałatka z tuńczykiem | Tuna salad

sałata, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula, czarne oliwki, mozzarella, tuńczyk | lettuce, cherry tomatoes, red onion, black olives, mozzarella, tuna

Stek z łososia gotowany na parze lub smażony | Steamed or fried salmon steak

podawany z ryżem z sezamem i sałatą z sosem winegret oraz sosem czosnkowo-cytrynowym | served on rice with sesame seeds and salad with vinaigrette sauce, lemon and garlic sauce

Dorsz z bekonem lub smażony saute | Cod with bacon or sauteed cod

podawany z ziemniakami opiekanymi i sałatką z sosem winegret i pomidorami | served with baked potatoes and salad with vinaigrette sauce and tomato

Pstrąg saute z czosnkiem | Sauteed trout with garlic

podawany z pieczonymi ziemniakami i blanszowanymi warzywami | served with baked potatoes and blanched vegetables

Filet z sandacza duszony | Braised zander

w sosie winno-maślanym z zielonym pieprzem, podawany z cukinią, papryką, marchewką i ziemniakami | in wine-butter sauce with green peppercorn served with zucchini, red pepper, carrot and potatoes

bryony-elena-HlQzyr_TgWI-unsplash_edited