sunorwind-wpvCV52ikW4-unsplash_edited_edited_edited.jpg

SMACZNE LATO

SZEF KUCHNI POLECA

Ryby i owoce morza

W każde lato nasz Szef Kuchni komponuje nowe wyjątkowe dania z ryb i owoców morza spoza karty menu.

Nasi Goście mają okazję spróbować potraw przygotowanych według aktualnej letniej sezonowości produktów, aby wszystko było jak najbardziej świeże i pełne smaku.

Jako główny składnik wybraliśmy ryby i owoce morza, ponieważ te są najbardziej pożądane przez naszych Gości w tym czasie.

jonas-allert-MZ0U0g6RQpQ-unsplash.jpg
taylor-friehl-X2Xvv5OmPWY-unsplash.jpg

Przystawki

Starters

Arancini z serkiem łososiowym i łososiem wędzonym | Arancini with salmon cheese and smoked salmon

Tatar ze śledzia | Herring tartare

z czerwoną cebulką, pietruszką, ogórkiem kiszonym i musztardą francuską | with red onion, parsley, pickled cucumber and French mustard

Siekany tatar ze świeżego łososia | Fresh salmon tartare

z czerwoną cebulką, pietruszką, suszonym pomidorem i marynowaną gorczycą, całość aromatyzowana dymem dębowym | with red onion, parsley, dried tomato and pickled mustard seeds, oak-flavored smoke

Kalmary smażone w tempurze | Tempura calamari

8szt. podawane z orientalnym sosem z mango i imbiru oraz pikantnym dipem koktajlowym | served with orient mang-ginger sauce and spicy cocktail sauce

Krewetki Black Tiger | Black Tiger Shrimps

10szt. smażone z czosnkiem w sosie maślano-winnym | fried with garlic, butter and wine

Mule duszone w winie z czosnkiem | Mussels in white wine and garlic

podawane z grzanką | served with toasts

Zupy

Soups

Pikantna zupa rybna z dorsza | Spicy cod fish soup

Krem z kalafiora z krewetkami i pesto bazyliowym | Cauliflower cream soup with shrimps and basil pesto

Dania główne

Main course

Stek z tuńczyka grillowany | Grilled tuna steak

podawany z frytkami z batatów i salsą fresca | served with sweet potato fries and fresca salsa

Fish 'n Chips z miętusa | Burbot 'n Chips

podawane z frytkami, zielonym groszkiem i sosem tatarskim | served with fries, green peas and tartare sauce

Zielone tagliatelle ze szpinakiem i łososiem | Green tagliatelle with spinach and salmon

podawane z serem grana padano | served with grana padano cheese

Dorada pieczona z ziołami | Sea bream baked with herbs

podawana z czarnymi oliwkami, papryką, cukinią, pomidorkami cherry i bakłażanem | served with black olives, pepper, zucchini, cherry tomatoes and eggplant

Pszenne tagliatelle z krewetkami w sosie śmietanowym | Tagliatelle with shrimps and cream sauce

podawane z serem grana padano | served with grana padano cheese

Stek z łososia gotowany na parze lub smażony | Steamed or fried salmon steak

podawany z ryżem z sezamem i sałatą z sosem winegret oraz sosem czosnkowo-cytrynowym | served on rice with sesame seeds and salad with vinaigrette sauce, lemon and garlic sauce

Pstrąg saute z czosnkiem | Sauteed trout with garlic

podawany z pieczonymi ziemniakami i blanszowanymi warzywami | served with baked potatoes and blanched vegetables

Dorsz z bekonem lub smażony saute | Cod with bacon or sauteed cod

podawany z ziemniakami opiekanymi i sałatką z sosem winegret i pomidorami | served with baked potatoes and salad with vinaigrette sauce and tomato

Filet z sandacza duszony | Braised zander

w sosie winno-maślanym z zielonym pieprzem, podawany z cukinią, papryką, marchewką i ziemniakami | in wine-butter sauce with green peppercorn served with zucchini, red pepper, carrot and potatoes

vladimir-gladkov-1xLVrKqH2wo-unsplash_edited_edited.jpg