
SMACZNE LATO
SZEF KUCHNI POLECA
Ryby i owoce morza
W każde lato nasz Szef Kuchni komponuje nowe wyjątkowe dania z ryb i owoców morza spoza karty menu.
Nasi Goście mają okazję spróbować potraw przygotowanych według aktualnej letniej sezonowości produktów, aby wszystko było jak najbardziej świeże i pełne smaku.
Jako główny składnik wybraliśmy ryby i owoce morza, ponieważ te są najbardziej pożądane przez naszych Gości w tym czasie.


Przystawki
Starters
Arancini z serkiem łososiowym i łososiem wędzonym | Arancini with salmon cheese and smoked salmon
Tatar ze śledzia | Herring tartare
z czerwoną cebulką, pietruszką, ogórkiem kiszonym i musztardą francuską | with red onion, parsley, pickled cucumber and French mustard
Siekany tatar ze świeżego łososia | Fresh salmon tartare
z czerwoną cebulką, pietruszką, suszonym pomidorem i marynowaną gorczycą, całość aromatyzowana dymem dębowym | with red onion, parsley, dried tomato and pickled mustard seeds, oak-flavored smoke
Kalmary smażone w tempurze | Tempura calamari
8szt. podawane z orientalnym sosem z mango i imbiru oraz pikantnym dipem koktajlowym | served with orient mang-ginger sauce and spicy cocktail sauce
Krewetki Black Tiger | Black Tiger Shrimps
10szt. smażone z czosnkiem w sosie maślano-winnym | fried with garlic, butter and wine
Mule duszone w winie z czosnkiem | Mussels in white wine and garlic
podawane z grzanką | served with toasts
Zupy
Soups
Pikantna zupa rybna z dorsza | Spicy cod fish soup
Krem z kalafiora z krewetkami i pesto bazyliowym | Cauliflower cream soup with shrimps and basil pesto
Dania główne
Main course
Stek z tuńczyka grillowany | Grilled tuna steak
podawany z frytkami z batatów i salsą fresca | served with sweet potato fries and fresca salsa
Fish 'n Chips z miętusa | Burbot 'n Chips
podawane z frytkami, zielonym groszkiem i sosem tatarskim | served with fries, green peas and tartare sauce
Zielone tagliatelle ze szpinakiem i łososiem | Green tagliatelle with spinach and salmon
podawane z serem grana padano | served with grana padano cheese
Dorada pieczona z ziołami | Sea bream baked with herbs
podawana z czarnymi oliwkami, papryką, cukinią, pomidorkami cherry i bakłażanem | served with black olives, pepper, zucchini, cherry tomatoes and eggplant
Pszenne tagliatelle z krewetkami w sosie śmietanowym | Tagliatelle with shrimps and cream sauce
podawane z serem grana padano | served with grana padano cheese
Stek z łososia gotowany na parze lub smażony | Steamed or fried salmon steak
podawany z ryżem z sezamem i sałatą z sosem winegret oraz sosem czosnkowo-cytrynowym | served on rice with sesame seeds and salad with vinaigrette sauce, lemon and garlic sauce
Pstrąg saute z czosnkiem | Sauteed trout with garlic
podawany z pieczonymi ziemniakami i blanszowanymi warzywami | served with baked potatoes and blanched vegetables
Dorsz z bekonem lub smażony saute | Cod with bacon or sauteed cod
podawany z ziemniakami opiekanymi i sałatką z sosem winegret i pomidorami | served with baked potatoes and salad with vinaigrette sauce and tomato
Filet z sandacza duszony | Braised zander
w sosie winno-maślanym z zielonym pieprzem, podawany z cukinią, papryką, marchewką i ziemniakami | in wine-butter sauce with green peppercorn served with zucchini, red pepper, carrot and potatoes
